Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastepny temat |
Autor |
Wiadomosc |
7A_bolek V-ce Prezes Stowarzyszenia
Dolaczyl: 14 Maj 2007 Posty: 1044 Skad: Gdańsk
|
Wyslany: Wto Wrz 18, 2007 2:22 pm Temat postu: Jak mogę pomóc? |
|
|
W tym wątku zapraszamy do wypowiadania się przez wszystkich chętnych do pomocy w naszej sytuacji, do udzielania rad, sugestii jak można wyjść z impasu...
Więcej o tym jak można nam pomóc znajduje się na stronie http://www.n34.pl/jak_pomoc.html
Zapraszamy! |
|
Powrot do gory |
|
|
majstry Kandydat
Dolaczyl: 26 Wrz 2007 Posty: 2
|
Wyslany: Sro Wrz 26, 2007 8:27 am Temat postu: |
|
|
jestesmy pod ogromnym wrażeniem tego, jak się tu pięknie & merytorycznie zorganizowaliście.
oczywiście, wolelibyśmy,żebyście zakładali to forum w bardziej komforyowych warunkach, z czystej symaptii do siebie i swojego miejsca na ziemi. Wierzymy jednak, że wszystko skończy się po waszej myśli.
W kwestii konkretów wysyłam własnie link do Waszego stowarzyszenia do znajomej doświadczonej developerki z prośbą, żeby przesłała komu trzeba. Może nie przyniesie to spektakularnych sukcesów, ale przynajmniej przyczyni się do napiętnowania jegomości w branży. Zwłaszcza, że jej zdaniem robi się o Waszych "dobroczyńcach" coraz głośniej w nieruchomościach.
pees;
Olu & Wojtku---> ściskamy & życzymy dużo sił *buziaki |
|
Powrot do gory |
|
|
11A_justyna Członek Zarządu Stowarzyszenia
Dolaczyl: 14 Maj 2007 Posty: 866
|
Wyslany: Sro Wrz 26, 2007 11:56 am Temat postu: |
|
|
Dziękujemy za wszelką pomoc Mieszkańcy |
|
Powrot do gory |
|
|
majstry Kandydat
Dolaczyl: 26 Wrz 2007 Posty: 2
|
Wyslany: Pon Paz 01, 2007 1:35 pm Temat postu: |
|
|
witam
wklejam Wam tu moi drodzy odpowiedź, którą otrzymałam od mojej znajomej działającej ponad dziesięc lat w nieruchomościach.
Od tej samej, do której wysłałam maila z linkiem do Waszej strony
Pani Agnieszko, podaję sposób, aby rozprawić się z nieuczciwym pośrednikiem:
1) należy napisać wniosek o ukaranie nieuczciwego pośrednika i zabranie mu licencji do Rzecznika d/s Dyscyplinarnych p. Jerzego Oleszczuka, który działa przy SPPON w Gdyni, 81 - 383 Gdynia, ul. I Armii Wojska Polskiego 13
2) we wniosku należy dosyć szczegółowo opisać cały proces ( od umowy z deweloperem do dzisiaj ), jeżeli jest to możliwe dołączyć kserokopie dokumentów
3) we wniosku żądać od Rzecznika Dyscyplinarnego, aby informował, co on robi w tej sprawie
4) żądać zabrania licencji odpowiedzialnemu pośrednikowi - a Wy wiecie kto za to odpowiada |
|
Powrot do gory |
|
|
7A_bolek V-ce Prezes Stowarzyszenia
Dolaczyl: 14 Maj 2007 Posty: 1044 Skad: Gdańsk
|
Wyslany: Pon Paz 01, 2007 1:43 pm Temat postu: |
|
|
Hej!
Dzięki wielkie za informacje i wsparcie. Sprawa została już rzeczywiście zgłoszona do SPPON i obecnie czekamy na odpowiedź.
Co prawda tu BMR jest nie tyle pośrednikiem, ale deweloperem. Niemniej jednak sprawa jest w toku i czekamy na odpowiedź.
Sprawa została też skierowana do wielu innych instytucji, osób i stowarzyszeń. Niemniej jednak w każdym momencie będziemy wdzięczni za każdą sugestię jak wybrnąć z tej sytuacji i kogo poprosić o wsparcie i interwencję. |
|
Powrot do gory |
|
|
|